Večer matematike i fizike u Tehničkoj školi Virovitica

U četvrtak, 1. prosinca od 18 do 20 sati u Tehničkoj školi Virovitica je po prvi puta održana Večer matematike i fizike, u isto vrijeme kada i u mnogim osnovnim i srednjim školama te dječjim vrtićima u Republici Hrvatskoj.

Organizator Večeri je Hrvatsko matematičko društvo, profesori matematike i fizike Tehničke škole Vlatka Hižman-Tržić, Danijel Golinac i Terezija Galović-Čubrić te vrijedni učenici koji su bili voditelji zabavnih radionica.

img_0046-customPosjetitelji su po volji obilazili radionice iz matematike i fizike i sudjelovali u njihovim aktivnostima, a najuspješniji su bili nagrađeni.

Učenici su pogađali datum rođenja posjetitelja i izmjerili ih da vide jesu li savršeni. Posjetitelji su rješavali mozgalice, crtali Pitagorino stablo i naučili nešto o fraktalima, izrađivali su matematičke igračke od papira, tzv. fleksagone i uvjerili se da forenzika ne može bez matematike. U kabinetu fizike izvodili su se zanimljivi pokusi dobivanja struje iz limuna i krumpira, rješavale su se križaljke, a mogli ste provjeriti jeste li vodič struje. Na kraju Večeri bio je zabavni on-line kviz iz matematike u kojem se na pitanja odgovaralo koristeći pametne telefone.

img_9831-customBila je to večer druženja i otkrivanja zabavne strane matematike i fizike. Nadamo se da je postigla svoj cilj – popularizaciju matematike i fizike te poticaj učenicima za nastavak obrazovanja u smjeru prirodoslovlja. (www.icv.hr; vht, foto: Ivan B.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content