Draško Zidar u ulozi grofa Pejačevića u predstavi “Vitez slavonske ravni”

U Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek u petak, 9. prosinca, u 20 sati premijerno će biti izvedena pustolovna komedija “Vitez slavonske ravni”, koju je po romanu Marije Jurić Zagorke režirao Dražen Ferenčina. U bogatom Zagorkinom opusu taj roman zauzima posebno mjesto jer je jedini smješten u Slavoniju. Radnja romana je utemeljena na istinitim povijesnim događajima smještenim sredinom 18. stoljeća u doba još mlade austrijske carice Marije Terezije, koja pokušava ujediniti tri osječke općine Tvrđu, Gornju i Donju varoš u jednu. Glavna mjesta radnje su današnji Osijek, te dvorac Retfala, Valpovo i Našice, kao i okolna sela. Riječ je o velikoj ansambl predstavi u kojoj uz gotovo cijeli dramski ansambl nastupa i dio opernog ansambla i od koje se puno očekuje.

Dramaturginja Ana Prolić na dramatizaciji teksta radila je gotovo godinu dana, scenograf predstave je Igor Vasiljev, kostimografkinja Mirjana Zagorec, autor scenskog pokreta je Alen Čelić, a koreograf Vuk Ognjenović.

U predstavi, uz ostale, nastupaju Jasna Odoričić, Vladimir Tintor, Petra Bernarda Blašković, Draško Zidar, Sandra Lončarić-Tankosić, Vjekoslav Janković, Matea Grabić, Duško Modrinić i Aleksandar Bogdanović, a jednu od uloga, pjevačice na dvoru grofa Pejačevića, utjelovljuje i pjevačica Nives Celzijus.

Naš virovitički glumac Draško Zidar u predstavi igra grofa Pejačevića, vlasnika dvorca u Retfali. (hnk osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content