DVD Stari Gradac: 2017. godina u znaku proslave 90. obljetnice dobrovoljnog rada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Gradac održalo je devedesetu po redu Godišnju izbornu skupštinu. Skupštinu je otvorio predsjednik Josip Oberan pozdravivši goste među kojima su bili načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, podpredsjednik VZO Pitomača Alojz Lach te predstavnici prijateljskih DVD-a, a potom je podnio izvješće o radu. Oberan je istaknuo da prema povijesnim podacima ovo društvo nikada nije bilo brojnije, jače i učinkovitije, a posebni zalog su im djeca koja na natjecanjima postižu izvrsne rezultate i to zahvaljujući njihovim voditeljicama, Ivoni Čikvar i Kristini Vrbaslija. Također, zahvalio je svima koji su se iskazali dobrovoljnim radom na dovršenju doma te Općini Pitomača i načelniku Željku Grgačiću za osiguranje ugradbenih materijala za dovršenje doma, ali i pomoći u ostvarenju naplate rente za iznajmljivanja Vatrogasnog doma.

Inače, DVD Stari Gradac ima 40 aktivnih članova, 20 koji pomažu te 40 članova vatrogasnog podmlatka. Imaju 23 člana s činom vatrogasac, 6 vatrogasaca I klase, 2 dočasnika, 3 dočasnika I klase, jednog časnika i jednog časnika I klase.

Na Skupštini je ujedno usvojen i Plan rada za 2017. godinu s posebnim naglaskom na pripreme za svečanu proslavu 90. obljetnice humanitarnog rada. Također, izabrano je i novo rukovodstvo DVD-a. Predsjednik i dalje ostaje Josip Oberan, a zapovjednik Mario Vrbaslija koji su ujedno i delegati u VZO Pitomača.

(pitomaca.hr; foto: Barica Mihoković)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content