FOTO: DVD Voćin obilježio 125 godina postojanja

Dobrovoljno vatrogasno društvo Voćin djeluje od 1892. godine i jedino je društvo koje u ovom kraju djeluje toliko godina. Predsjednik društva Robert Puhanić govorio je o povijesti vatrogastva te o aktivnostima u 2016. godini, dok je zapovjednik DVD-a u proteklom periodu, Goran Šimić, detaljnije upoznao vatrogasce i njihove goste s intervencijama, kao i problemima s kojima su se susretali u radu. Budući da je godišnja skupština bila i izborna, predsjednik izbornog povjerenstva Sven Hinek predložio je novo rukovodstvo DVD-a. Za predsjednika je izabran Robert Puhanić, Franjo Pajtl za dopredsjednika, Zdravko Ojkić za zapovjednika, Jozo Jaković za dopredsjednika, Matea Đuzel za tajnicu te Miroslav Jurmanović za blagajnika.

Načelnik Općine Voćin Predrag Filić pohvalio je rad DVD-a istaknuvši pri tom spremnost Općine za još veću materijalnu podršku u obavljanju dobrovoljnog rada, a nazočnima se obratio i Dragan Medvedović, predsjednik slatinskog DVD-a koji ove godine obilježava 140 godina rada.

Uvjerenja o uspješno završenom tečaju uručio je Stjepan Venus, zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content