NE KUPUJ, UDOMI: Prošle godine 136 napuštenih pasa pronašlo novi dom, dođite i vi po svog novog ljubimca u Sklonište za životinje

Sa zimom i snijegom dolaze brojni problemi. Psi iz virovitičkog Skloništa za životinje to mogu jako dobro osjetiti. Velike hladnoće unose nervozu u ionako prenapučen prostor Skloništa. Unatoč velikoj ljubavi i pažnji koju svakodnevno dobiju od voditelja Zvonimira Zečevića, ekipe veterinara iz Veterinarske prakse za male životinje „Feliks“ i volontera, psima je potrebno nešto više – pravi dom. Čak i rekordan broj udomljenja prošle godine, kada je čak 136 pasa pronašlo novi dom, ne može se ni približiti broju napuštenih pasa koji završe u Skloništu. Razlozi su brojni, a zaključak je isti – svi oni nekome „nisu valjali.“ No, istina je da problem nije u njima, problem je u nesavjesnim vlasnicima koji pse često gledaju kao igračke ili kao dio dvorišnog inventara. Unatoč zakonskoj obvezi čipiranja i dalje velik broj pasa ostaje nečipiran. Unatoč zakonskoj obvezi vlasnika da se pobrine za potomstvo svog psa, štenci i dalje ostaju odbačeni na cestama gdje nerijetko stradavaju pod kotačima automobila. Ovo su samo neki od problema s kojima se suočava Sklonište za životinje, a popis je nažalost predug.

Ovi psi ne traže mnogo, oni traže dom i ljubav. Svaki od njih želi imati svog čovjeka ili obitelj kojima će darovati čitavo svoje srce. Svaki od njih prepun je života i energije koju želi podijeliti sa „svojim ljudima“. Trebate li partnera za igru, čuvara ili pak toplu krznenu kuglu s kojom ćete odmarati? U virovitičkom Skloništu zasigurno ćete pronaći četveronošca prepunog ljubavi koju strpljivo čuva samo za vas.

Sklonište je otvoreno za posjete radnim danom od 10 do 14 sati, a subotom od 10 do 12 sati.

(www.icv.hr,ml; foto:Matija Rođak)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content