Održana edukacija za korisnike nove informatičke opreme u osnovnoškolskim ustanovama

Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u svrhu poboljšanja pedagoških standarda, nabavila informatičku opremu za 11 škola kojima je Županija osnivač. Riječ je o interaktivnim pločama, projektorima te novim računalima u vrijednosti 500.000 kuna. Oprema je dostavljena i instalirana u osnovnoškolske ustanove, a u svrhu obučavanja o načinu i mogućnostima korištenja, u Osnovnoj školi August Cesarec u Špišić Bukovici te Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici održane su edukacije.
U Špišić Bukovici je edukacija održana za Osnovnu školu Josipa Kozarca Slatina, Petra Preradovića Pitomača, za Gradinu te Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, a uz ravnatelje i ostale predstavnike škola prisustvovale su i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac. Edukacija u Orahovici održana je za osnovne škole iz Mikleuša, Zdenaca, Čačinaca, Voćina i Čađavice.

Prema riječima obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, jedan manji dio škola je u projektu “E-škole”, a nabavom informatičke opreme i edukacijom nastavnika na ovaj se način ide prema tome da i sve ostale škole u budućnosti postanu e-škole.

– U 21. stoljeću tehnologija cilj nam je da našim učenicima pružimo svu potrebnu opremu kako bi imali što bolje mogućnosti za učenje te postizali što bolje rezultate. – zaključila je Bošnjak.

(www.icv.hr, mb, foto: M. Bašić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content