Razvojna agencija VTA održala edukaciju u Osijeku

Razvojna agencija VTA u Osijeku je dana 26. i 27. siječnja 2017. godine održala edukaciju u okviru projekta Gradskog društva Crvenog križa Osijek pod nazivom „Humanitarni paket za Slavoniju 1“, financiran od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Kao i za GDCK Županja, projekt je prijavljen na Otvoreni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ugovor je potpisan 30. rujna 2016. godine. Ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosio je 8.318.349,02 kn što je maksimalni mogući iznos za prijavu, uz stopu financiranja od 100%.

Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju aktivnosti unutar tipa MD1: Ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 – Nedostatak hrane i MD2: Ublažavanje materijalne deprivacije tipa 2 – Nedostatak osnovne materijalne pomoći, uz Tehničku pomoć – TP.

20170127 091423Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Ciljne skupine su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, projekt traje 12 mjeseci.

Projekt se provodi na području 4 županije u partnerstvu s 11 lokalnih društava Crvenog križa i postavlja određene zahtjeve u smislu koordinacije i komunikacije između partnerskih organizacija te same provedbe projekta i nadzora nad aktivnostima.

Razvojna agencija VTA i GDCK Osijek potpisali su Ugovor o pružanju Tehničke pomoći, a konzultantske usluge obuhvaćaju uspostavu sustava praćenja i kontrole aktivnosti projekta, podršku projektnom timu i edukaciju za projektne partnere.

Djelatnici RA VTA u sklopu prvog ciklusa edukacija za GDCK Osijek predstavili su Ugovorne obveze projekta te održali edukaciju o Upravljanju projektnim ciklusom, uz primjenu radionice za polaznike. Polaznici su izrađivali SWOT analizu na temelju svoje organizacije i na temelju primjera rješavali slučajeve kroz problemsko stablo i stablo ciljeva. preostali ciklusi edukacija primremljeni su i planirani za nadolazeće razdoblje projekta. (vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content