Udruga umirovljenika Milanovac i ove će godine na prvo mjesto staviti humanitarnu djelatnost

Udruga umirovljenika Milanovca održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Stjepan Virag podnio izvješće za prošlu godinu i predložio plan rada za 2017. godinu, što je jednoglasno i usvojeno. Težište rada udruge prošle je godine bilo humanitarno djelovanje, a na tome će se temeljiti rad i u ovoj godini, rečeno je na skupštini.

Ova udruga broji 106 članova i spada u mnogobrojnije udruge umirovljenika u našoj županiji. Članovi dolaze iz Milanovca, ali i iz Virovitice i bivše općine Virovitica pa čak i iz drugih županija.
Ono što uistinu krasi ovu udrugu je pomoć svojim članovima, ali i ostalim starijim i nemoćnim osobama u svom okruženju.

Nemali broj puta ova udruga organizira i humanitarne akcije za pomoć ugroženim djelovima Hrvatske, pa je tako organizirana zabava s koje je prihod išao za obnovu vodotornja u Vukovaru.
Ova udruga naime poznata je po organizaciji prijatnih druženja uz dobru glazbu pa posegnu tamo i mnogi koji su po dobi daleko od umirovljeničkih godina. U udruzi u šali znaju reći da su to sve potencijalni članovi njihove udruge u budućnosti.

Bilo kako bilo, udruga će i ove godine održavati mnogobrojna druženja, izlete, humanitarne akcije, ali isto tako tradicionalno sudjelovati i na događajima drugih umirovljeničkih udruga te kao što je to bilo i do sad, u suorganizaciji mnogobrojnih događaja koje potpisuje Vijeće Mjesnog odbora Milanovca. Čestitke za dobar rad udruzi su uputili i gosti, predstavnici lokalne samouprave na čelu s gradskim vijećnikom Mariom Lukačevićem te predstavnici drugih umirovljeničkih udruga.

(www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content