Udruga vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje” održala godišnju skupštinu

Udruga vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje” održala je godišnju skupštinu. Osim članova udruge, prisustvovao je i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš koji se prigodnim riječima obratio prisutnima i pohvalio rad udruge te istaknuo da će Grad Slatina i u budućnosti pomagati rad “Slatinskog vinogorja”.
Skupštinom je predsjedala predsjednica udruge Tihana Bišćan koja je iznijela Izvješće o radu u protekloj godini. Od najvažnijih aktivnosti izdvojila jesudjelovanje na 2. Slatinskom sajmu obrtništva, poduzetništva, tradicije i kreativnosti, posjet Daruvaru tijekom festivala vina „Vinodar“, organiziranje nekoliko edukacija i proslave Martinja te ocjenjivanje vina. Skupština je jednoglasno prihvatila sva izvješća kao i Plan rada i Financijski plan za 2017. godinu.
Osim održane Skupštine i prigodnog druženja, prije same sjednice, održano je predavanje na temu „Fitoplazme“. Predavanje je održala Ana-Marija Čajkulić iz Savjetodavne službe te Romi Suk-Barić iz poduzeća Chromos Agro d.d., čija tema je bila „Zaštita u vinogradu“.
Kao i prijašnjih godina stručne osobe za kušanje vina Ivana Nemet- enologinja u PP Orahovica i Blaženka Mozer- viši stručni suradnik, kušale su vina koja su članovi donijeli kako bi im dale savjete o kvaliteti, mirisu i ostalim svojstvima vina. Ono u čemu su se obje složile jest da se kvaliteta vina članova slatinske udruge osjetno povećala u proteklih nekoliko godina.

(www.slatina.hr,ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content