Virovitički list: Josip Granjaš, načelnik općine Sopje – U 2016. realizirano kapitalnih projekata u vrijednosti gotovo tri milijuna kuna

Godina koja je na izmaku za neke je bila manje, a za neke više uspješna. Oni koji je mogu smatrati jednom od najuspješnijih do sada svakako je i Općina Sopje, koja je u 2016. realizirala niz kapitalnih projekata, a to nam je potvrdio i načelnik Josip Granjaš.

– Općina Sopje kao jedinica lokalne samouprave sukladno zakonu obavlja niz poslova lokalnog značaja kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana, a odnose se na prostorno i urbanističko planiranje, poticanje razvoja gospodarstva, komunalne djelatnosti, uređenje naselja, zaštitu i unapređenje prirodnog okoliša, brigu o djeci i mladima, skrb za stare, nemoćne i socijalno najugroženije građane te poticanje rada udruga kroz kulturne, sportske i druge aktivnosti.

Kako smo pri završetku ove godine koju smatramo vrlo uspješnom, želio bih izdvojiti aktivnosti na projektima koji su završeni ili su pri završetku, a koji su od iznimnog značaja za općinu Sopje.

Prvenstvena nakana bila nam je uređenje i modernizacija infrastrukture u općini, pa je tako za rekonstrukciju i modernizaciju infrastrukture općinskog središta u centru Sopja namijenjeno 1,350.000 kuna. Radovi su pri kraju i uskoro će biti završeni. Smatram da je centar Sopja na neki način ogledalo cijele općine Sopje te da njegovi žitelji zaslužuju da on izgleda uređenije i modernije.

Isto tako, koliko god smo bili u mogućnosti, razmišljali smo i o uređenju drugih mjesta u općini Sopje, a vodili smo se i ovaj put prema prioritetima naših mještana. Prioritet nam je bilo uređenje društvenih domova na području općine, i to rekonstrukcija mjesnog doma u Gornjem Predrijevu u vrijednosti 112.000 kuna te rekonstrukcija doma u Vaškoj za koju je izdvojeno 225.000 kuna. Ujedno smo u svrhu kompletnog opremanja društvenih domova nabavili i dijelove namještaja u vrijednosti 42.000 kuna.

Na taj način društveni domovi dobili su svoj izgled te postali adekvatni za svoju namjenu, što prije nije bilo tako. Jedna od većih investicija bila je izgradnja kuće oproštaja na mjesnom groblju u Kapincima za koju je izdvojeno 529.000 kuna i kojom će mještani mjesta Kapinci dobiti dostojanstveno mjesto za oproštaj od svojih najbližih.

Osim mrtvačnice u Kapincima planira se izgradnja još dviju mrtvačnica, u Josipovu i Španatu. Sredstva namijenjena za projektnu dokumentaciju odvodnje Sopje – Kapinci – Vaška u iznosu od 328.675 kuna financira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Po svemu tome vidi se da je Općina Sopje financirala većinu projekata i to u ukupnom iznosu od 2,642.000 kuna.

Na kraju svojim sumještanima želim sretan Božić i Novu godinu, sa željama za dobrim zdravljem i uspjehom u 2017. godini. (www.icv.hr; bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content