Virovitički list: Marijan BRLEK, načelnik Općine Suhopolje – Zadovoljan sam s onim što smo napravili u 2016. godini…

Poučeni rezultatima primjene porezne reforme koji su umanjili prihode Općine Suhopolje za oko 3 milijuna kuna, u 2016. godinu ušli smo prilično oprezno i u prvih šest mjeseci održavali smo “hladni pogon”, dakle redovne aktivnosti. Iz tog razloga smanjili smo investicijske aktivnosti i po visini i po dinamici do prvog rebalansa kada smo već imali jasnije pokazatelje. Tako je tek u drugom polugodištu ove godine pokrenuta značajnija investicijska aktivnost te se počelo s izgradnjom društvenih domova u Pepelanama i Žubrici, a nakon dobivanja građevinske dozvole započet će i izgradnja društvenog doma u Pčeliću.

Obnovljen je zvonik u Orešcu, a rekonstruirani su i obnovljeni nogostupi u ulicama Stjepana Radića, Matije Gupca i Petra Preradovića u Suhopolju te u naselju Borova od Područne škole do centra mjesta kako bi se povećala sigurnost učenika i štićenika Doma za starije osobe iz Borove. Želježnička stanica u Pčeliću dobila je lijepo uređen i funkcionalan peron.

U PLANU IZGRADNJA KANALIZACIJE I U OSTALIM NASELJIMA OPĆINE

Nastavljeni su intenzivni radovi na III. fazi kanalizacijske mreže u u Suhopolju, a istovremeno radi se i na izradi projektne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu u naseljima Borova, Pčelić, Cabuna, Jugovo Polje i Orešac.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća ministar Tomislav Tolušić potpisao je sa Županijom ugovor o obnovi dvorca grofa Jankovića u Suhopolju u vrijednosti više od 40 milijuna kuna. Djelatnici javnih radova dali su veliki doprinos na održavanju javnih i sakralnih površina tako da je općina izgledala prilično uredno.

Godina 2016. bila je bogata društvenim i kulturnim događanjima, a posebno bih izdvojio obilježavanje 140. godišnjice osnivanja DVD-a Suhopolje, jednog od najbolje opremljenih, organiziranih i obučenih društava na području županije.

Suhopolje je uz Zagreb jedino u organizaciji Školske knjige, organiziralo manifestaciju “Plaža kulture”, a mladi entuzijasti ponovno su pokrenuli rad knjižnice i čitaonice.
Inače, mladima posvećujemo primjerenu pozornost tako da smo ove godine sklopili 27 ugovora o stipendiranju redovnih studenata, što je do sada najveći broj.

Socijalnoj politici i pomoći potrebitima pristupamo s puno razumijevanja, a sukladno raspoloživim sredstvima u predblagdanske dane i uz pomoć socijalne samoposluge pri Gradskom Crvenom križu iz Virovitice brinemo o toj populaciji. Ovu godinu završit ćemo brojnim manifestacijama kako bismo obilježili nadolazeće blagdane i izrazili zadovoljstvo uspješnom poslovnom godinom.

U 2017. POČINJE OBNOVA DVORCA JANKOVIĆA

U 2017. godini osim lokalnih izbora čekaju nas i značajne investicijske aktivnosti na području općine Suhopolje. Prvenstveno tu mislim na početak radova na obnovi dvorca grofa Jankovića u Suhopolju, završetak kanalizacije u naselju Suhopolje, završetak radova na društvenim domovima u Pepelani, Pčeliću i Žubrici, rekonstrukciju ceste u ulici Velika Pemija te nakon što je dobivena lokacijska dozvola i rekonstrukciju ceste u Velikoj Trapinskoj.

Pripremljena je dokumentacija za rekonstrukciju Hrvatskog doma u Suhopolju, a čim vremenske prilike budu to dopustile, počet će asfaltiranje ceste Zvonimirovo – Lipovac.
Sve u svemu, zadovoljan sam s onim što smo napravili u 2016. godini, realno planiranim sredstvima i investicijama te činjenicom da bez ikakvih dugova i kredita krećemo u 2017. godinu.

Zahvaljujem predsjednici Općinskog vijeća Zorici Hegedušić i ostalim vijećnicima na potpori u radu, kao i svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovi ambiciozni planirani projekti i ostvare. (www.icv.hr; bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content