Virovitički list: Tomislav Durmić, načelnik općine Zdenci – Pokrenut projekt komasacije poljoprivrednog zemljišta

* Vrijednost projekta komasacije je oko 12 milijuna kuna, a financirao bi se iz EU fondova kroz mjere ruralnog razvoja, kazuje načelnik Tomislav Durmić.

Iza Općine Zdenci iznimno je uspješna godina. Pod vodstvom mladog načelnika Tomislava Durmića vidljivo napreduje i neprestano se pokreću novi projekti. Po čemu će pamtiti 2016. i što ih sve čeka u budućnosti, otkrio nam je u razgovoru načelnik Tomislav Durmić.

– Teško je izdvojiti što je najvažnije jer svaki projekt usmjeravamo prema sigurnom i normalnom životu svojih sugrađana pa nam je svaki na svoj način iznimno važan. Kao jedan od važnijih izdvojio bih izgradnju kanalizacije s pročistačem koja se privodi kraju, projekt vrijedan gotovo 12 milijuna kuna, koji je s 10 posto ili 1,2 milijuna kuna financiran iz općinskog proračuna, a ostatak pokrivaju Hrvatske vode.

OPĆINA POKRENULA PROJEKT KOMASACIJE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

Izgrađena je nova zgrada zdravstvene ambulante u Zdencima, projekt vrijedan 1,8 milijuna kuna, koji financiraju Virovitičko-podravska županija, županijski Dom zdravlja i Općina Zdenci. Pokrenut je i jedan hvalevrijedan projekt – komasacija poljoprivrednog zemljišta u k.o. Zdenci koji bi se trebao provoditi na površini od oko 2600 hektara. Vrijednost projekta je oko 12 milijuna kuna, a financirao bi se iz EU fondova kroz mjere ruralnog razvoja. U tijeku su radovi na uređenju mjesnog doma u Dugoj Međi, za što je putem Fonda za regionalni razvoj osigurano 329.000 kuna, Ministarstvo graditeljstva pokriva 180.000, a ostatak do gotovo 600.000 kuna koliko se planira utrošiti za uređenje tog objekta osigurala je Općina. Završena je izgradnja nogostupa na mjesnom groblju u Zdencima, a radilo se i na uređenju groblja u Bankovcima.

Vrijednost tih radova je 210.00 kuna, a financirali smo ih vlastitim sredstvima. Izgrađen je veći dio nasipa i jednim dijelom uređeno korito rijeke Vučice u mjestu Kutovi, za što je utrošeno oko 900.000 kuna. Sredstva za realizaciju tog projekta osigurale su većim dijelom Hrvatske vode. Izgrađena je i kuća oproštaja u mjestu Donje Predrijevo, za što je do sada utrošeno 303.000 kuna, a financirali smo je vlastitim sredstvima. U tijeku su izgradnje kuće oproštaja i u mjestima Zokov Gaj, Kutovi i Slavonske Bare. Treba svakako istaknuti kako je u 2016. godini za uređenje poljskih putova i kanalnih mreža utrošeno 160.000 kuna – rekao je načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić te iznio nekoliko važnijih planova za iduću godinu.

UREĐENJE DOMA U MJESTU ZOKOV GAJ RIJEŠIT ĆE I POTREBE ČLANOVA MATICE SLOVAČKE

– U planu je rekonstrukcija i modernizacija javne rasvjete, a vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna. Pripremljen je projekt proširenja mosta u Štrosmajerovoj ulici u Zdencima vrijedan 200.000 kuna, a financirat ćemo ga vlastitim sredstvima. Pripremljen je projekt obnove i uređenja doma za mjesto Bankovci i kinodvorane u Zdencima, čija je vrijednost ulaganja oko 800.000 kuna. Pripremamo i projekt uređenja doma u mjestu Zokov Gaj, čime će se riješiti i potrebe članova Matice slovačke koja djeluje u tom mjestu. Pripremljen je projekt izgradnje dječjeg igrališta, čija je vrijednost zajedno s opremom 220.000 kuna i realizirat će se ove godine. Pripremljen je projekt uređenja objekta na igralištu Nogometnog kluba Sloga Zdenci, pri čemu će se obnoviti i urediti svlačionice, sanitarni čvor i ostali popratni sadržaji, a dogradit će se i urediti prostor za mlade.

Vrijednost projekta je 1,8 milijuna kuna. Napravljeno je i idejno rješenje za izgradnju vjerskog objekta – kapele u Kutovima. Priprema se i dokumentacija za izgradnju nogostupa prema zdenačkom groblju zajedno s vanjskom rasvjetom, a u tijeku je uređenje okoliša groblja. Pripremljena je dokumentacija za uređenje platoa pored Trga Stjepana Radića u Zdencima, u tijeku je izrada troškovnika za izgradnju pješačkih staza za mjesta na području općine, a pripremamo i još niz drugih projekata za koje se nadamo da ćemo ih uspješno i realizirati.

Na kraju svim mještanima općine Zdenci želim sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2017. godinu – zaključio je načelnik Durmić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content