Zajedničko sudjelovanje članova Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica na 22. sajmu Viroexpo

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, 11. siječnja je pod predsjedanjem Željka Vrbosa, voditelja Grupacije, održana 27. sjednica Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica, na kojoj se raspravljalo o aktualnom stanju u pčelarstvu na području Virovitičko-podravske županije.

Prema podacima DZS, u razdoblju I – IX mj. 2016. god., uvezeno je 1.013 tona meda, što iznosi 2,35 mil. €, a izvezena je 301 tona ili 1,2 mil. €, što ukazuje na činjenicu da uvoz meda drastično raste.

Na sjednici je zaključeno da je potrebno osnažiti aktivnosti, nastupima na sajmovima i izložbama u zemlji i inozemstvu, na brendiranju meda iz Virovitičko-podravske županije, te održati kontinuitet ocjenjivanja meda, kojim se argumentira izuzetna kvaliteta meda, osobito bagrema i lipe, s područja Virovitičko-podravske županije, što će doprinijeti povećanju tražnje i plasmana meda.

Članovi Grupacije donijeli su i odluku o zajedničkom sudjelovanju na 22. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede koji će se održati u Virovitici od 24. – 26. veljače, 7. Agroexpu, sajmu agroproizvoda i opreme u Virovitici,
2. rujna, u sklopu kojega će se održati 12. županijsko i 9. međunarodno ocjenjivanje meda, te na ostalim promotivnim manifestacijama, u zemlji i inozemstvu, posredstvom i u organizaciji ŽK Virovitica.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content