Čačinačke dječje maškare: Veseli autići vozili Čačincima, svirao Mozart i šarmirao gospo’n Fulir

U organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, a uz pokroviteljstvo Općine, u Čačincima su održane tradicionalne Čačinačke dječje maškare. Preko stotinu dječjih maski okupilo se u središtu mjesta i nakon što je načelnik Mirko Mališ predao ključeve Općine dječjim maškarama, krenula je povorka čačinačkim ulicama sve do sportske dvorane gdje je održan središnji program koji su obilježili mašakarani ples i zabava uz sjajan nastup klauna Blente iz Zagreba.
-I ove godine smo naše pokladne dane usmjerili k djeci. Zahvaljujem se svoj djeci, učiteljima, ravnateljici škole, roditeljima i svim drugima koji su bili dio ove manifestacije koja je danas na ponos našeg mjesta. Organizirali smo razne sadržaje, klaun Blento iz Zagreba sjajno je zabavio svu djecu, voditelj Patak također, a moram reći da smo uz najmlađe zabavili i njihove roditelje. – rekao je načelnik općine čačinci Mirko Mališ.

DSC3392

Organizator je izabrao i nagradio najbolje grupne i pojedinačne maske. U kategoriji grupnih treće mjesto su podijelile maske ”Kineski zmaj i nindža” i ”Astronauti u svemiru”, drugo mjesto zajedno su osvojile maske ”Domine i Gitare”, dok je prvo pripalo vrtićkoj grupi i masci ”Veseli autići”. Posebnu nagradu za najbolji scenski nastup dobila je maska pod nazivom ”Super babe”. Kod pojedinačnih nagrada treće mjesto podijelile su maske ”Maša i medo” i ‘ Snjeguljica”, drugo ”Mali klaun” i ”Robot”, dok su pobjedu zajedno proslavile maske ”Mozart” i ”Gospo’n Fulir”.
Pokladni dan u Čačincima završen je večernjim programom u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Čačinci koje je svojim mještanima pripremilo “Ples pod maskama” uz nastup TS “Sokak Slavonski”.

(www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”396545″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content