„Dravska priča“ domaćin početne konferencije projekta „coop MDD“

U utorak 28. veljače, u Informativno edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima održat će se Početna konferencije projekta “coop MDD”, odobrenog kroz program Danube Transnational Programme. Početak konferencije je od 16,30 sati.
Projekt će se provoditi na području 5 zemalja. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije sudjeluje kao jedan od 9 partnera s područja planiranog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, koji bi se trebao pretezati na području 5 europskih zemalja (Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija).
Osnovni cilj projekta je jačanje prekogranične suradnje dionika prostora koji upravljaju zaštićenim područjima ili su njihovi korisnici, s ciljem održivog upravljanja, prezentacije i promocije područja koje će kada bude proglašeno na području svih 5 zemalja biti najveće zaštićeno područje u Europi.
Aktivnosti Javne ustanove usmjerene su na istraživanje, inventarizaciju staništa i izradu Akcijskog plana očuvanja, strogo zaštićene Natura 2000 vrste riba, crnke (Umbra krameri), informativno edukativne aktivnosti s ciljem prezentacije i promocije izuzetne biološke raznolikosti, te vrijednosti i važnosti očuvanja područja Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, s naglaskom na ovu specifičnu vrstu koja svoja najbrojnija staništa ima upravo na području Virovitičko-podravske županije (90% populacije na području RH). Dio aktivnosti Javne ustanove je usmjeren i na daljnje proširenje sadržaja Informativno edukativnog centra Dravska priča te razvoj dodatnih edukativnih programa kroz zajednički dio projekta nazvan River Schools.

Ukupni budžet projekta je 2.154.000,00 eura, uz sufinanciranje EU od 85 posto. Budžet Javne ustanove je 181.000,00 eura, a nositelj projekta je Međunarodni fond za zaštitu prirode, Ured Austrija (WWW Austrija). (www.vpz.hr, tas, Fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content