FOTO: U Park šumi Jankovac održan sjajan zimskI srednjovjekovni spektakl

U organizaciji Općine Čačinci, Turističke zajednice općine Čačinci, Parka Prirode Papuk, Hrvatskih šuma i Udruge Red vitezova Ružice grada, u Park šumi Jankovac održan je prvi zimski streličarski turnir pod nazivom ”Ledeni skakavac”.

– Ovo je prvi puta u Hrvatskoj da je održan streličarski turnir po srednjovjekovnim pravilima. Pucalo se u veći pa u manji kupus, potom u jabuku i na kraju u jaje. Pravila su vrlo jednostavna, puca strijelom i tko pogodi ide dalje, tko promaši ispada. – rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica Vlado Grgić-Crni koji je na kraju i pobijedio na natjecanju. Drugo mjesto pripalo je Alenu Šimanoviću, a treće Zoranu Špalju. Nagrade najboljim streličarima uručila je direktorica Turističkog ureda Čačinci Ana Marunica koja je ujedno zahvalivši svima koji su došli i podržali ovaj događaj.

U rekreativnom dijelu okušao se i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ i pokazao zavidan talent, a u sanjkanju drvenim koritima uživalo je mlado i staro. Bajkoviti Jankovac ponovno je ponudio sjajan zimski spektakl koji će, prema najavama organizatora, svake godine biti još sadržajni, bolji i atraktivniji.

(www.icv.hr, vg; foto: Željko Felbar)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content