Fotogalerija: Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković svečano otvorio Viroexpo 2017.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je 22. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji će se u Virovitici održavati do nedjelje, 26. veljače, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Ministarstva gospodarstva.

MG 5727Sajam, na kojem ove godine sudjeluje 587 izlagača iz 27 zemalja, okupio je niz uglednika iz javnog i političkog života, mnoštvo veleposlanika stranih zemalja, predstavnika gospodarskih i obrtničkih komora…

Svečanosti otvorenja prisustvovali su, uz premijera Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, veleposlanik Republike Češke u RH Nj.E. Vladimír Zavázal, veleposlanik Mađarske u RH Nj. E. Joszef Magyar, veleposlanik Slovačke Juraj Priputen, veleposlanica Republike Srbije Mira Nikolić, saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković, Ana-Marija Petin, Vladimir Bilek i Mile Horvat, zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, državni tajnici Tomislav Boban i Velimir Žunec, pomoćnici ministara Nenad Križić, Snježana Brzica, Ana Mandac, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, potpredsjednik HGK Ivan Škorić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak sa suradnicima, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Josip Novogradec, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, domaćin sajma – direktor Igor Andrović, gradonačelnici i načelnici s područja Virovitičko-podravske županije…

MG 5851Nazočnima se prvi obratio direktor sajma Viroexpo Igor Andrović koji je, između ostalog, rekao kako je ovo jedini sajam “sa dušom”, sajam koji je naš brend i na koji su ponosni svi stanovnici naše županije, a koji predstavlja sinergijsko djelovanje svih uključenih u njegovu organizaciju.

MG 5898Potom se prisutnima obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin kazavši kako ovaj sajam dokazuje koliko daleko može dogurati jedna mala ideja. Virovitica nema hotele, udaljena je od svih autocesta, no usprkos tome mi imamo gospodarsku bajku koja dokazuje da je zajedničkim djelovanjem sve moguće, dodao je Kirin.

MG 5935Govorio je i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec koji je naglasio vrijednost poduzetništva, obrta i malih OPG-a uz želju da se na ovom sajmu sklopi što više poslova i partnerstva te poruku “vidimo se nagodinu”!

MG 5975Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Ivan Škorić prilikom govora uputio je čestitke organizatorima te naglasio kako je zadaća HGK pomoći svim našim gospodarstvenicima u osvajanju novih tržišta.

MG 6001Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak je u prigodi otvorenja 22. sajma Viroexpo kazala kako ovaj sajam ima veliki utjecaj na mogućnosti razvoja našeg gospodarstva jer uz promociju omogućuje i određenu neposrednu suradnju, razmjenu iskustva, roba, usluga…

MG 6039U ime Zemlje partnera, Republike Češke, govorio je veleposlanik Republike Češke u RH Nj.E. Vladimír Zavázal naglasivši kako je ovo drugi puta da su partner sajma te da su sa zadovoljstvom prihvatili tu ulogu želeći potaknuti još intenzivniju gospodarsku, kao i ostale oblike suradnje.

MG 6056Nazočnima se obratio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekavši kako je ovo jedan od najrazvijenijih sajmova u RH, ali i regiji čemu u prilog govore izlagači koji se svake godine vraćaju, kao i činjenica da je tijekom tri dana održavanja sajma u Virovitici više posjetitelja nego što ona ima stanovnika. Dodao je da uspjeh sajma ujedno i rezultat činjenice da je ovo “sajam koji ima “dušu” te je upravo zato jedinstven.

MG 6107Na kraju se prisutnima obratio i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je ujedno i otvorio 22. Viroexpo. Plenković je pohvalio organizatore kazavši kako uspjeh ovog sajma govori o poduzetničkom duhu koji vlada u Virovitičko-podravskoj županiji jer upravo je Viroexpo jedan od najrelevantnijih sajmova u RH. Prilikom govora, premijer Plenković osvrnuo se i na pozitivne gospodarske trendove te obećao da će tim tempom nastaviti raditi i u buduće, zajedno sa svojim ministrima, a na dobrobit svih stanovnika naše države.

MG 5949Otvorenje 22. Viroexpa nastupima su uveličale i dvije mlade pjevačice: Eva Novotna iz Češke te Kristina Domović koja je svojim nastupom ujedno najavila 25. izdanje Glazebnog festivala Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2017.

Podsjetimo, Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Češka. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je tvrtka Viroexpo, a ovogodišnji sponzor je HPB. (www.icv.hr; mb; foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”395656″]

[g-gallery gid=”395733″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content