Gospodarski forum: Predstavljena Republika Češka, zemlja partner 22. međunarodnog sajma Viroexpo

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održan je Gospodarski forum na kojem je predstavljena zemlja partner 22. međunarodnog sajma Viroexpo – Republika Češka te su time ujedno započele aktivnosti u sklopu ovogodišnjeg sajma. Na samom početku dobrodošlicu prisutnima poželjeli su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, a potom je pozdravne riječi uputio i savjetnik Veleposlanstva Republike Češke u Republici Hrvatskoj Bohuslav Zavadil.

O osobitostima gospodarstva Virovitičko-podravske županije i njenoj vanjskotrgovinskoj razmjeni s Republikom Češkom govorili su direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i viša stručna suradnica u HGK – Županijskoj komori Virovitica Suzana Kolesarić, a direktor „Czech Tradea“, češke agencije za promicanje trgovine u Republici Hrvatskoj, Zbynek Peška govorio jr o mogućnostima poslovanja s Republikom Češkom.
Forumu su, uz članove poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, prisustvovali i predstavnici Veleposlanstva Češke Republike u Republici Hrvatskoj, predstavnici poslovne zajednice iz Češke i Hrvatske, direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, saborska zastupnica Ana Marija-Petin, zamjenici župana VPŽ Igor Pavković i Zdravko Dijaković, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Josip Novogradec…

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova te Ministarstvo gospodarstva. Organizatori i pokrovitelji Viroexpa su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je tvrtka Viroexpo, a ovogodišnji sponzor je HPB.

(icv.hr, mb, HGK; foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”395520″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content