“MF”: Frizure za pomlađivanje

Drage čitateljice,
ako želite izgledati mlađe, posebnu pažnju morate posvetiti frizuri, jer dobro odabranim oblikom frizure mogu se sakriti bore i naglasiti oblik lica. Da bi svom licu dali mladenački izgled, trebamo pripaziti na odabir boje kose i tona boje. Tamnom kosom dobivamo efekt umornog lica. No, to ne znači da moramo tamne boje potpuno izbjegavati, već trebamo postići da izgledaju toplije. Ako smeđu boju prošaramo bakrenim ili medenim pramenovima, dobit ćemo refleksiju svjetlosti oko lica. Ukoliko imate sijede, pripazite kod bojenja da vam kosa ne dobije zeleno-pepeljasti ton, što se često zna dogoditi kada kosu bojimo u prirodne tonove.
Kod odabira frizure šarm i mladolik izgled lica postižemo ležernijim uvojcima nepravilnih oblika, a stroge kovrče i uvojci s velikim volumenom mogu dodati godine.

Razdjeljak koji je napravljen po strani glave s pramenovima koji padaju uz lice daju dojam profinjenosti. Ukoliko želite pramenove, morate pripaziti da ne budu presvijetli ili izrađeni od korijena. Treba ih izraditi bez velikih kontrasta boje.
Romantične i lagane pletenice sa strane glave ili rep koji je pomalo neuredan također djeluju mladenački, samo nemojte strogo kosu zalizivati od lica već pustite nekoliko pramenova da ležerno padaju.

Ukoliko volite šiške, one su idealan izbor za prikrivanje bora na čelu. Trebale bi biti guste i prilagođene obliku lica. Uz četvrtasto lice pristaju mekše šiške rezane u polukrug, uz duguljasto lice pristaju guste ravne šiške, a uz okruglo lice bolji je izbor razdjeljak bez šiški, s time da kosa mora biti duža i stepenasto rezana uz lice. Svakako kosu uz lice posvijetlite s nekoliko pramenova i neka kosa uvijek izgleda svježe oprana i sjajna. Sjaj kose postižemo njegom kose arganovim i makadamija uljima ili briljantinima.

(www.icv.hr,kf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content