“MF” – Izvrstan način za opuštanje – masaža

Dragi čitatelji i čitateljice!
Ovaj put ću vas pokušati nagovoriti da posjetite salon kako bi se opustili ugodnom masažom.
Osim frizerskih usluga koje obavljamo, u našem salonu možete obaviti i kozmetičke usluge kao što su njega lica, njega tijela, mikrodermoabrazija lica, tretmane za uklanjanje celulita termodekom, parafinske kupke za ruke, ekstenzije trepavica, šminkanje, nadogradnju noktiju, depilacije i naravno masažu tijela ili lica.
Praksa masaže je stara nekoliko tisuća godina, a u modernom obliku se pojavila početkom 19. stoljeća. Ljudi su u pratpovijesno doba svoja tijela mazali i trljali raznim mastima i travama u svrhu održavanja zdravlja i kao zaštitu od ozljeda i infekcija. Kinezi i danas prakticiraju tjelovježbu , borilačke vještine, meditaciju i masažu kao sastavni dio održavanja zdravlja i kondicije. U kombinaciji s vježbanjem koristila se kao i terapija za mnoge bolesti kao što su artritis i reumatizam.
Na što sve djeluje masaža možda nije potrebno previše spominjati, ali ću navesti neke njezine dobrobiti da vas podsjetim.
Masaža nam koristi protiv nesanice i za opuštanje jer djeluje na živčani sustav, potiče autonomni živčani sustav koji djeluje na poboljšavanje tjelesnih funkcija kao što su probava i krvni tlak. Također masažom se oslobađaju spojevi koji ublažavaju bolove dok se hormonalna aktivnost u našem tijelu uravnotežuje.
Ona se izvodi pomoću dodira i direktnim polaganjem ruku masera na kožu utječe na tkiva ispod kože. Pokretima masaže djelujemo i na mišićno tkivo koje se opušta osobito ako je zgrčeno i stegnuto, a to se događa bilo da ste sportaš ili radite u uredu.
Voda i masnoće određuju značajke i vanjski izgled naše kože, a odgovorne su i za vanjski oblik tijela. Masažom djelujemo na otekline i poboljšavamo tonus i napetost kože, istovremeno se poboljšava lokalni krvotok i uklanjaju se otpadne tvari iz tkiva.
Odabirom kvalitetnih hladno prešanih ulja kao što su bademovo ili jojoba ulje za masažu uz dodatak eteričnih ulja kao što su lavanda, jasmin, ruža ili kamilica postiže se potpuni učinak masaže koji utječe na našu tjelesnu i emocionalnu razinu.
Ukoliko imate slab krvotok, mišićne grčeve, limfne otekline tkiva, bolove u leđima, opuštenu muskulaturu, tjeskobna stanja, glavobolje ili se jednostavno želite opustiti, vrijeme je da rezervirate svoj termin za opuštajuću klasičnu masažu koja će vas doista regenerirati.

(www.icv.hr, kf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content