Outdoor aktivnosti bit će okosnica razvoja turizma Virovitičko-podravske županije

U okviru izrade dokumenta Operativnog plana unapređenja razvoja kontinentalnog turizma Virovitičko-podravske županije, na kojem aktivno rade županijska Turistička zajednica i Hrvatsko društvo kulturnog turizma, u Virovitici je održana “Fokus grupa za outdoor aktivnosti na području VPŽ”. Cilj sastanka bio je sagledavanje problema i mogućnosti za razvoj outdoor aktivnosti kako na Papuku, tako i na cijelom prostoru naše županije, a rezultati će biti uvršteni u Operativni plan. Radionicu su vodili predstavnici tvrtke Karzen i Karzen.

Virovitičko-podravska županija klasificirana je 92 posto kao ruralni prostor, a ujedno je jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja ima čak dva velika područja pod zaštitom UNESCO-a.

– Cijela priča o Virovitičko-podravskoj županiji je zapravo jedna izazovna priča o prirodi. Dio održane fokus grupe bili su naši biciklisti, gotovo svi redom iskusni biciklistički vodiči iz jednog programa edukacije otprije godinu dana. S nama su bili i predstavnici Parka prirode Papuk s višedesetljetnim radnim iskustvom vezanim uz boravke i programe u prirodi koji su tom prilikom prezentirali jedan dio zimskih aktivnosti. Razvoj različitih načina boravka u prirodi, od promatranja ptica, flore ili faune, biciklizam i slično, nešto je što će kroz skoro vrijeme postati okosnica turističke ponude na području Virovitičko-podravske županije. – rekao je pomoćnik direktorice Turističke zajednice VPŽ Josip Mikolčić.

(www.icv.hr, mb; foto: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content