Potpisan ugovor o dodjeli 50 milijuna kuna Općoj bolnica Virovitica za projekt izgradnje dnevne bolnice i opremanje pet operacijskih sala

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Banskim dvorima potpisani su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama, u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Među odobrenim projektima je i projekt Opće bolnice Virovitica “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijedan 50 milijuna kuna.

Ugovore s ravnateljima bolnica kojima su u okviru navedenog poziva odobreni projekti, a među kojima je i ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, potpisali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak.

Projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica trenutačno je financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije provedbom kojeg će virovitička bolnica smanjiti liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica. Početak provedbe projekta predviđen je u srpnju ove godine, dok je završetak u planu 2020.

(icv.hr, vlada.hr; foto: vlada.hr, Facebook)

no images were found

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content