POU Slatina dobilo 100.000 kuna za “Malu art dvoranu”

Na natječaj Ministarstva kulture za javne potrebe u kulturi, investicijske potpore, Pučko otvoreno učilište Slatina prijavilo je projekt „Europa u Slatini“. Kako u potkrovlju POU Slatine postoji neiskorišten učionički prostor, tamo će se preurediti „Mala art dvorana“, a POU Slatina je za to je Ministarstva kulture dobilo 100.000,00 kn.

„Mala art dvorana“ bit će novi javni prostor u Slatini namijenjen promicanju audiovizuane djelatnosti. To će biti gradski prostor za edukaciju i konzumaciju kulture. Neklasičnim kino ambijentom, prikladnim foteljicama i stolovima u dvorani, bit će otvoreno ne samo projekcijama, već i predavanjima, konferencijama i raznim kulturnim druženjima. O potrebi ove dvorane govori i podatak da zbog mnogih blockbustera mladi ni ne čuju za prekrasne europske filmove, nemaju prigodu pogledati dokumentarne filmove, a ovim bi projektom Europa došla i u naš prostor. Dvorana će se opremiti potrebnim zvučnim sustavom, kino platnom i ostalom opremom.

Pučko otvorenu učilište Slatina nositelj je i partner u brojnim projektima kojima pokušava pridonijeti kulturnom životu svoga grada, ali i cijele Virovitičko-podravske županije.

(www.pou-slatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content