Na sjednici Županijskog odbora za hrvatske branitelje nazočio i zamjenik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić

Županijski odbor za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije u županijskoj vijećnici održao je sjednicu na kojoj su nazočili i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, te predsjednik Hvidre RH, saborski zastupnik Josip Đakić.

Predsjednik Odbora, ujedno i dopredsjednik Županijske skupštine Mato Bubaš uputio je u ime Odbora čestitke Nenadu Križiću na imenovanju zamjenikom ministra, te ukratko predstavio rad Odbora i probleme s kojima se susreću. Zamjenik ministra Nenad Križić tom je prilikom izvojio neke od pojedinosti novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te ponovo izrazio vjeru da će novi zakon koji su sastavljali sami branitelji u mnogočemu pridonijeti ostvarivanju njihovih zasluženih prava, ali da je za njegovo donošenje potrebno vremena i strpljenja, posebno kada se radi o pripremi važnih stavki zakona kao što je to mirovina hrvatskih branitelja.

– Mirovine hrvatskih branitelja s razlogom su jedna od važnijih stavki u novom zakonu. S tim u vezi vodit ćemo temeljite razgovore sa Zavodom za mirovinsko osiguranje i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava jer greške koje su učinjene na temelju starog zakona o hrvatskim braniteljima više se ne smiju ponoviti – rekao je na sjednici zamjenik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

(www.icv.hr,bs; foto:Bruno Sokele)

[g-gallery gid=”395658″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content