Stanje sigurnosti na području grada Virovitice i dalje na visokoj razini

Kolegij virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina održao je sjednicu na kojoj je podnijeto izvješće o stanju sigurnosti na području grada Virovitice u 2016. godini. Načelnik Policijske postaje Virovitica Zlatko Barčan analizirao je stanje sigurnosti u protekloj godini naglasivši pritom kako je broj prometnih nesreća, kao i poginulih, manje-više konstanta u odnosu na prethodne godine. Također, osvrnuo se i na obiteljsko nasilje istaknuvši kako je broj prekršaja je u padu u odnosu na 2015. godinu.
– S jedne strane to je rezultat i naše suradnje s Udrugom S.O.S. Organiziramo razne tribine, komuniciramo sa žrtvama obiteljskog nasilja te ih obilazimo. Nastojimo da se žrtva maksimalno zaštiti, a za počinitelje tražimo najstrože kazne. Rezultat je pozitivan trend smanjenja obiteljskog nasilja. S obzirom na sve, možemo zaključiti da je stanje sigurnosti na području grada zadovoljavajuće i na visokoj razini. – rekao je Barčan.

Na sjednici Kolegija je izvješće o radu za 2016. godinu Skloništa za životinje podnio i veterinar Draženko Majetić, direktor tvrtke Feliks.
– U protekloj godini od ukupnog broja uhvaćenih pasa na području grada Virovitice 76,99 posto nije bilo označeno mikročipom. To je ono što stvara troškove, a problem predstavlja i dovoženje pasa iz okolnih područja na području grada Virovitice. – naglasio je Majetić.
(www.icv.hr, mb; foto: Zlatko Ciprijanović)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content