Učenici Katoličke klasične gimnazije u Virovitici učili o principima zdrave prehrane

Na prijedlog roditelja učenika škole, Katolička klasična gimnazija u Virovitici ugostila je na satu tjelesne i zdravstvene kulture fitnes instruktora gospodina Bojana Mihića kako bi upoznao učenike s principima zdrave prehrane, dodatcima, proteinima i raznim suplimentima koje učenici koriste tijekom fizičkih aktivnosti.

Kroz zanimljivo izlaganje učenici su upoznati s osnovnim principima zdrave prehrane koja u kombinaciji s fizičkom aktivnošću uvelike može unaprijediti opće fizičko i zdravstveno stanje svake osobe. Govor o redukciji masnog tkiva u organizmu (mršavljenju) kao i o prehrani nakon fitnes treninga ili bilo koje fizičke aktivnosti posebno je izazvao pažnju učenika. Sve sudionike predavanja iznenadila je jednostavnost s kojom se, uz malo organizacijske volje, sve može postići. Učenici su imali prilike i na posebnom uređaju provjeriti stvarno stanje svojeg organizma što može biti dodatni poticaj na djelovanje i promjene.

Uz zahvale gospodinu Bojanu izrečena je i želja za skorim ponovnim susretom jer o zdravoj prehrani i smislenim fizičkim aktivnostima uvijek se može naučiti nešto novo. (kkg virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content