Veleposlanik Mađarske u RH Jozsef Magyar istaknuo značaj sajma Viroexpo za suradnju dviju zemalja

Veleposlanik Mađarske u RH Jozsef Magyar posjetio je, zajedno sa svojim suradnikom Karolyjem Robertom Scherczerom, Virovitičko-podravsku županiju gdje se u sklopu protokolarnog posjeta sastao s obnašateljicom dužnosti župana Sanjom Bošnjak te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove i direktorom sajma Viroexpo Igorom Androvićem.

Veleposlanik Magyar istaknuo je da Hrvatska i Mađarska na godišnjoj razini imaju robnu razmjenu veličine oko 1.8 milijardi eura te da je Mađarska za Hrvatsku peto najvažnije tržište. Također, Magyar je naglasio da su osobito ponosni na suradnju sa sajmom Viroexpo, gdje će se i ove godine tradicionalno predstaviti. Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak osvrnula se na značaj infrastrukturnog povezivanja i nastojanja da se intenziviraju aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za brzu cestu Virovitica-Barcs i daljnje povezivanje prema Pečuhu, Budimpešti i paneuropskim koridorima.

Direktor sajma Viroexpo i županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović predstavio je tom prilikom veleposlaniku projekt koji je prijavljen zajedno s mađarskom stranom na EU fondove, a radi se o izgradnji hale za održavanje sajma Viroexpo te dogradnji hale za sajam u Szentlorincu.

(icv.hr, mb, vpz.hr; foto: Matija Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content