Viro tvornica šećera Virovitica i Sladorana Županja uručili 15 priznanja “Zlatna repa”

Na zajedničkoj svečanosti županjska Sladorana i Viro tvornica šećera Virovitica u Županji su dodijelile “Zlatnu repu”, priznanje najuspješnijim proizvođačima šećerne repe i poslovnim suradnicima za doprinos proizvodnji i suradnji u 2016. godini. Nazočne je pozdravio predsjednik Nadzornog odbora Viro tvornice šećera Marinko Zadro te predsjednik Upravnog odbora Viro tvornice šećera Željko Zadro koji su tom prigodom izrazili uvjerenje kako će nastaviti uspješnu poslovnu suradnju i zajedničko jačanje hrvatske industrije šećera. To dokazuju odlični rezultati kampanje šećerne repe, ali i potezi ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koji se, kako su istakli Marinko i Željko Zadro, odličnim potezima svesrdno zalaže za napredak hrvatskog agrara.
Predsjednici Marinko i Željko Zadro te član Upravnog odbora Tvornice šećera Viro, Ivo Rešić uručili su ukupno 15 priznanja “Zlatna repa”, a ove godine među njima nije bilo ni jednog kooperanta ut Virovitičko-podravske županije.

Od kooperanata Viro tvornice šećera Zlatnu repu u kategoriji proizvođača sa zemljištem većim od 500 ha i ove godine dobila je tvrtka Belje iz Darde. Tvrtka “Fermopromet” iz Darde proglašena je najboljom u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 100 do 500 ha, dok je Zlatna repa u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 50 do 100 ha pripala Poljoprivredno stočarskoj i voćarskoj zadruzi “Agrovladislavci” iz Vladislavaca. “Simić poljoprivreda i ugostiteljstvo” iz Karanca dobitnik je Zlatne repe u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 20 do 50 ha, dok je u kategoriji proizvođača sa zemljištem od 5 do10 ha priznanje dodijeljeno Mariji Vranar iz Koprivnice. Priznanja su dobili i direktor zadruge “Petofi” iz Mađarske, Kovač Šandor i direktor poduzeća “Drava-Cop” iz Barča, Rideg Gabor.

Od kooperanata Sladorane Županja priznanje “Zlatna repa” dobili su Pero Palijan, Slavica Crnković, PZ Ćelije, Meretine d.o.o., Arator Lovas, Vupik d.o.o. Vukovar, PIK Vinkovci i PZ “Urod” iz Srijemskih Laza. 

(www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content