Započelo osposobljavanje kadrova za zvanje vatrogasni časnik: 70 posto polaznika su visokoobrazovane osobe

Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije po drugi puta provodi osposobljavanje kadrova za zvanje vatrogasni časnik. Osposobljavanje traje sto školskih sati, a prijavljena su 43 polaznika s područja naše županije. Teoretski dio predavanja biti će u prostorima Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije u Virovitici, a praktični dio u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina. Polaznike su na prvom predavanju pozdravili predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković te tajnica Mateja Fras koja je jedan od predavača i pokretača ovog osposobljavanja. 

– Iznimno ponosna na ovu brojku od 43 polaznika iz razloga jer su to sve budući rukovodioci vatrogasnih organizacija, a 70 posto njih je s višom i visokom stručnom spremom. To sve govori u prilog tome da vatrogastvo u našoj županiji ide dobrim smjerom i ostaje u kvalitetnom i obrazovanom vatrogasnom kadru. – rekla je, između ostalog, Mateja Fras. 

Osim nje, praktični dio obuke će provoditi zapovjednik VZ VPŽ Stjepan Venus; zamjenik JVP Slatine Tomislav Uher, zamjenik predsjednika VZ Koprivničko- križevačke županije, inženjer elektrotehnike Petar Čuljak; Igor Župančić, voditelj smjene JVP Zagreb te predsjednik ispitne komisije i voditelj Vatrogasne škole HVZ-a Damir Knežević.

(www.icv.hr, mb; foto: B. Sokele)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content