6. Effectus Forum: Sanja Bošnjak kao panelistica povezala strateško planiranje s realiziranim EU projektima u VPŽ

U Zagrebu je održan 6. forum Visokog učilišta Effectus na temu EU fondova i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Forum je uvodnim izlaganjem otvorila ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac. Na panel diskusiji koja je uslijedila sudjelovala je i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak koja je kao panelistica povezala strateško planiranje s realiziranim EU projektima u našoj županiji. Uz Sanju Bošnjak panelisti su bili Melanija Milić, direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA, Zvonimr Savić, direktor Sektora za mekroekonomske analize HGK i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te studenti i predavači Effectus studija financije i pravo.

17553433 1364116686979790 8096652020530482250 n

Forum se osvrnuo na novosti u politici regionalnog razvoja Hrvatske, zakonske regulative i povezanost regionalnog razvoja uz mogućnosti korišenja EU fondova, a ministrica Žalac istaknula je pritom kako je moguće ove godine povući i više od planiranih 13 milijardi kuna iz europskih fondova.

Ministrica je također na Forumu istaknula kako je predviđeno donošenje novog Zakona o regionalnom razvoju, a poseban zakon o potpomognutim područjima zamijenit će postojeći Zakon o područjima od posebne državne skrbi. U sljedeća dva tjedna na sjednici Vlade će biti usvojena Uredba kojom će se osnovati Uprava za otoke i Uprava za potpomognuta područja. Također, u programu Vlade je i jačanje lokalnih razvojnih agencija, a radi se i na donošenju novog Zakona o strateškom planiranju te će se tako svi projekti objediniti u jednu bazu. (icv.hr, hrvatska-danas.com; foto: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content