Flora Vtc će u 2017. godini uložiti više od od 500.000 kuna u Gradsko i prigradska groblja

Svake godine se u virovitičko i prigradska groblja investiraju značajna sredstva kako bi groblja bila još uređenija i što više prilagođena korisnicima. Prošle je godine posađeno više od 400 raznih ukrasnih sadnica, izvedeno niz drugih hortikulturnih zahvata te bitno obnovljena komunalna oprema na groblju i u mrtvačnicama.

GROBLJE VTC333 7
U 2017. godini u planu je investirati više od 500.000 kuna u groblja kojima Flora Vtc upravlja (Virovitica, Rezovac, Rezovačke Krčevine i Jasenaš). Novi dio Gradskog groblja u Virovitici krasit će novi nasad 400 stabala tise (Tisa-Taxus baccata). Uredit će se prostor oko mrtvačnice i glavna staza prema spomen obilježju. Proširit će se i vodovodna instalacija na novi dio groblja, uredit će se putovi i staza na starom dijelu groblja, a mrtvačnica opremit novim sadržajem (videonadzor, razglas, ostala oprema).

U planu je i parkiralište za bicikle, postavljanje ukrasne žardinjere, novih kontejnera, sanacija centralnog  križa, a pokrenuta je i procedura izrade geodetskog elaborata za buduću izgradnju polja urni.

Na mjesnom groblju u Rezovcu u planu je izrada potpornih zidova za zaštitu od urušavanja, dok je na groblju u Rezovačkim Krčevinama u planu uređenje putova i staza. (flora-vtc.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content