Glazbeno-scenskim programom u Grabrovnici obilježena 199. obljetnica rođenja Petra Preradovića

Povodom 199. obljetnice rođenja jednog od najznačajnijih hrvatskih pjesnika, Petra Preradovića, Centar za kulturu „Drago Britvić“ je ovom pjesničkom velikanu u njegovoj rodnoj kući u Grabrovnici priredio čestitku u vidu glazbeno-scenskog programa pod nazivom „Petru za rođendan“. Program je zapravo bio putopis Petrovih putovanja kroz pjesmu, od njegova zavičaja – Podravine, boravka u Austriji do boravka u Dalmaciji, odnosno u Zadru. U čast Petru Preradoviću nastupili su Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Sloga“, The Fusion, Klapa Laurus, Kristina Domović, Teodora Zdeličan i Mladen Medak Gaga.

– Program je započeo Petrovim uglazbljenim stihovima koje je predstavilo Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Sloga. Vjerujem da su mještani Grabrovnice, kao i gosti, proveli jednu ugodnu večer pripremajući se za Petrovih 199. svijećica. – rekao je u ime organizatora vršitelj dužnosti ravnatelja Centra za kulturu Drago Britvić“ Rajko Stilinović.

Manifestaciji su, uz brojne mještane i goste, prisustvovali i saborska zastupnica Vesna Bedeković te načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić i Foto Begović)

[g-gallery gid=”399854″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content