Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt: U kategoriji 20 najboljih iz cijele RH je i Panonski drvni centar kompetencija

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015.-2016. s ciljem promocije uspješnih projekata financiranih EU sredstvima. Primjerima ovih uspješnih projekata želi se istaknuti doprinos i značaj koji imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Ukupno 20 projekata nominirani su od strane regionalnih koordinatora (regionalnih razvojnih agencija), a pokrivaju brojna područja: poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštitu okoliša, socijalnu uključenost i zapošljavanje te poljoprivredu i zastupljeni su na području cijele Hrvatske, od Srijema i Slavonije preko Zagreba i Like do Istre i Dalmacije. O tome kakva je korist ostvarena od samog projekta za razvoj određenog područja, možete pročitati klikom na naslovnicu pojedinog projekta. Među njima nalazi se i Panonski drvni centar kompetencija, do sada najznačajniji provedeni EU projekt Virovitičko-podravske županije. Klikom ovdje, možete dati svoj glas za Panonski drvni centar kompetencija.

Podsjetimo, nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Vrijednost je bila gotovo 45 milijuna kuna, a 99 posto projekta financirano je iz EU fondova. Panonski drvni centar kompetencija otvorio je ministar Tomislav Tolušić. (www.strukturnifondovi.hr; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content