Od jeseni stižu županijske subvencije za ideje mladih poduzetnika

Mladi i njihove poduzetne ideje, nova radna mjesta i zapošljavanje, sukus su sastanka u Visokoj školi Virovitica gdje su na sastanku našli dekan Oliver Jukić sa suradnicima (Irena Bosnić, Neven Garača, Zrinka Blažević Bognar, Damir Ribić i Mladena Bedeković), sa županijskim pročelnikom za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igorom Androvićem i Marijom Šafer u ime Poduzetničkog inkubatora. Naime, postoji inicijativa da se poduzetne ideje studenata Visoke škole u Viroviticu već od ove jeseni honoriraju subvencijom Virovitičko-podravske županije.

– Virovitičko-podravska županija je već ove godine osigurala 10.000 kuna za najbolju poduzetničku ideju, a zajedno u suradnji s Visokom školom Virovitica i Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, razgovarali smo kako da utrošimo ta sredstva, kao i sredstva narednih godina. Dogovor je da ove godine ide natječaj za navedenih 10.000 kuna, odnosno za najbolju poduzetničku ideju, a sljedeće godine će kriterij biti poslovni plan studenata Visoke škole. Cilj je da studenti na četvrtoj godini diplomskog studija iznesu svoj poslovni plan za otvaranje tvrtke, a potom će najbolji poslovni plan koji bude ocijenjen, dobiti sredstva Županije i prostor u Poduzetničkom inkubatoru kako bi nesmetano mogao krenuti u realizaciju tog plana – kazao je Igor Andrović.

IMG 7190

Zrinka Blažević Bognar iz Visoke škole Virovitica istaknula je sljedeće.

– Iz neformalnih razgovora sa županijskim pročelnikom Igorom Androvićem i predstavnicima Odjela za ekonomiju Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, došli smo na ideju kako zapravo motivirati studente smjera Menadžment malog i srednjeg poduzetništva na prvoj godini diplomskog studija odnosno četvrtoj godini njihovog studiranja. Kako bismo uistinu bili sigurni da možemo pomoći mladim poduzetnicima, tako ćemo kroz četiri kolegija, Pokretanje i upravljanje poduzetničkim pothvatom, Marketing malih i srednjih poduzeća, Menadžersko računovodstvo i Istraživanje tržišta preformulirati nastavu u obliku upravljanja odnosno, vođenja izrade poslovnog plana koji će se moći adekvatno aplicirati na natječaj koji će raspisati županija. Samim time studenti bi bili motivirani financijskim sredstvima raditi što kvalitetnije planove, ali uistinu i biti svjesni da kad završe fakultet, nije potrebno tražiti posao nego su oni ti koji posao stvaraju. Iz tog razloga smo sročili pismo namjere u kojem su nas poduprli i Virovitičko-podravska županija i Poduzetnički inkubator. Ovime bi se mladima pomoglo u kreiranju njihovih poslovnih ideja s ciljem da im se upravo u prvim trenucima pokretanja biznisa najviše pomogne – istaknula je Zrinka Blažević Bognar. (www.icv.hr, www.vpz.hr; Fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”398467″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content