Odluka o prihvaćanju sufinanciranja kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane

Na sjednici Kolegija gradonačelnika razmotrena je Odluka o prihvaćanju sufinanciranja kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane koja će se u srijedu 29. ožujka naći na sjednici Gradskog vijeća. Naime kapitalni projekt izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane, koji je od posebnog značaja kako za Grad Viroviticu tako i za stanovništvo Virovitičko-podravske županije, sufinancirat će se sredstvima investitora Grada Virovitice (9.563.250,00 kuna) i sredstvima sufinancijera: Ministarstva znanosti i obrazovanja (25.000.000,00 kuna), Ministarstva demografije, mladih i socijalne politike (7.800.000,00 kuna) i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (7.500.000,00 kuna) odnosno u sveukupnom iznosu od 49.863.250,00 kuna.

Kako bi se ispunili uvjeti za potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane potrebno je da Grad Virovitica, odnosno Gradsko vijeće Grada Virovitice, donese odluku o prihvaćanju sufinanciranja kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne školske sportske dvorane, da bi Ministarstvo financija predložilo Vladi Republike Hrvatske da donese odluku o davanju suglasnosti za višegodišnje zaduživanje ministarstvima koji su sufinancijeri na ovom kapitalnom projektu. Gradonačelnik Ivica Kirin izrazio je veliko zadovoljstvo činjenicom da se ovaj dugogodišnji projekt, velikom upornošću napokon riješio zahvalivši se svima koji su u proteklih desetak godina pomogli da Virovitica dobije Centar i trodijelnu sportsku dvoranu. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content