Održan zbor građana u Taborištu – u utorak zbor građana u Golom Brdu

Već po tradiciji ispunjen mjesni dom u Taborištu svjedočio je da su građani ovog mjesnog odbora zainteresirani za sudbinu svog dijela grada. Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Taborište Željko Heđi koji je podsjetio mještane na brojne aktivnosti koje su odrađene u ovom gradskom mjesnom odboru, od uređenja prostora oko mjesnog doma, staze kod trgovine, postavljenih klupa kod Crkve i boćališta kao i  stalaka za bicikle pa do većih projekata poput asfaltiranja i uređenja bankina u Ulici Mate Lovraka.

U svom prvom obraćanju gradonačelnik Ivica Kirin kao najvažniji projekt naveo je projekt Sjeverne obilaznice koji se direktno ne tiče Taborišta, ali indirektno će znatno smanjiti promet kroz Taborište. Na taj način osobito uklanjanjem kamionskog prometa znatno će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece. Privremeni pročelnik za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Marijo Klement mještane je upoznao s brojnim aktivnostima koje Grad namjerava odraditi u ovom dijelu grada od kojih je posebno naveo konačno rješavanje pružnog prijelaza s branicima na prijelazu u Podravskoj ulici. Naime spomenuti projekt napokon je ove godine ušao u plan Hrvatskih željeznica čemu je uz pritiske Grada pomogla i peticija mještana na čemu im je posebno zahvalio. Najavio je i sanaciju dijela Zagorske ulice, nogostup u Podravskoj ulici te radove na uređenju kanala. Direktor Virkoma Damir Marenić naveo je problem s kanalizacijom zbog podvodnog tla što stvara veliki probleme osobito kod velikih oborinskih voda jer kanalizacija nije predviđena za oborinske vode.

taboriste 11Građani su izdvojili pokušaj uređenja iznimno prometne Krležine ulice, tj. da se na neki način pronađe model postavljanja nogostupa unatoč činjenici da je ulica uska i to će biti teško izvodivo. Istaknuli su i postavljanje rasvjete u drugom dijelu Slavonske ulice te postavljanja nadstrešnice na ugibalištu ceste D2 prema centru grada.

U utorak 5. travnja zbor građana za mjesni odbor Golo Brdo održat će se u mjesnom domu s početkom u 19 sati. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content