U OŠ Vladimir Nazor Virovitica održana edukacija za trenere CAP programa

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica održana je dvodnevna edukacija vezana za uvođenje i provedbu projekta ICAP, poznatijeg kao projekta CAP, inovativnog i sveobuhvatnog projekta prevencije zlostavljanja djece. Edukaciji je pristupilo pet trenera, učitelja i učiteljica, iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica (Mateja Mareković, Vedrana Torbaji, Dijana Ravlić, Draženka Šalgaj i Žarko Kljajić) te tri trenerice iz OŠ August Cesarec Špišić Bukovica (Martina Tolušić, Mateja Fras-Venus i Anita Jendrašić)
CAP-ove radionice nude roditeljima, učiteljima i djeci strategije kojima će prevenirati fizičko, verbalno i seksualno nasilje. Krajnji cilj ovih radionica je pomoći lokalnim zajednicama da udruženim snagama spriječe zlostavljanje djece.
Međunarodni/Nacionalni centar za prevenciju napada uveo je CAP programe u mnoge države SAD-a i svijeta postavši tako svojevrstan vodič na području sprječavanja zlostavljanja djece. Osim radionica organiziranih u lokalnim zajednicama, ICAP surađuje i s agencijama, organizacijama i pojedincima u zemljama u kojima je zlostavljanje djece rasprostranjen, ali još uvijek privatan problem. (www.icv.hr, mb, ps)

[g-gallery gid=”400720″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content