Otvorena 23. izložba vina slatinskog vinogorja; Tvrtka 4B iz Lukavca osvojila najviše diploma

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš otvorio je 23. izložbu vina slatinskog vinogorja u restoranu Stari podrum gdje je vina izložilo dvadesetak vinogradara. Predsjednica Turističke zajednice Helena Hegediš zahvalila je svim izlagačima poželjevši i u budućnosti dobru suradnju. Jedan od organizatora je i Udruga vinara i vinograda slatinskog vinogorja u čije ime je govorila Tihana Bišćan zahvalivši se na trudu, radu, edukaciji, slušanju i sve više pitanja za struku jer struka je zbog njih.
Vina je ocjenjivala Komisija u sastavu Blaženka Mozer, kao predsjednica i članovi Ivana Nemet i Rajka Maravić. Prema riječima Ivane Nemet svaka ovdje dodijeljena nagrada ja dokaz da su to pitka vina koja su za konzumaciju i samo su neke nijanse presudile.

Priznanja za sudjelovanje na 23. Izložbi Srećku Bosaku, Obitelji Lukač i Ivici Deteliću uručila je Helena Hegediš, predsjednica Turističke zajednice. Brončane diplome uručila je Rajka Maravić, članica Komisije i to Bernardu Kovačiću za stolno crno vino 2016. I Mariji Rukavina, za vino graševina 2016. Ivana Nemet, članica Komisije i poznati enolog, uručila je srebrne diplome Franji Rogina za vino rizling 2016., Zlatku Kluckom za stolno bijelo vino i graševinu, Vlatku Kelemenu također za dva vina i to stolne bijelo i graševina, Zvonimiru Perkoviću za graševinu i stolno bijelo vino, Danijelu Kastanetiju za frankovku, Srećku Bosaku za graševinu, Zlatku Antoloviću za stolno crno vino, obitelji Šarabok za pinot sivi. Branko Jurlina primio je srebrnu diplomu za vino graševina 2016, Bernard Kovačić za vina stolno bijelo i chardonnay, Branko Cerovski za frankovku, obitelj Križetić za graševinu i frankovku, Drago Feldi za graševinu, tvrtka 4B d.o.o. Lukavac za graševinu i Franjo Rogina za stolno rose vino 2016. godine.

Za vino od kupine zlatnu diplomu dobio je Zvonko Benko, za vino graševina 2016. diplomu je primio Josip Škiljan a Zlatko Jakupec za rajnski rizling. Miroslavu Krznariću ide zlatna diploma za graševinu roda 2016. godine. Odlično stolno bijelo vino proizveo je Zlatko Antolović. U kategoriji Zlatne diplome 3 su primili vinogradari i vinari iz Lukavca. Tvrtka 4B d.o.o. proizvela je frankovku, traminac i pinot crni iz roda 2015. godine i tako osvojila najviše diploma na ovogodišnjoj izložbi vina.
Još jedno zlato primila je obitelj Križetić za desertno vino, Mato Krpačić za chardonnay a Branko Cerovski za stolno bijelo vino koji je primio i po prvi put ove godine nominirano vino od aronije. Zlatne diplome uručio je Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine, jednog od pokrovitelja ove Izložbe koja se tradicionalno održava uoči blagdana svetog Josipa.

(www.icv.hr, žf; foto: Ž. Felbar)

[g-gallery gid=”399430″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content