Poljoprivrednici s područja općine Sopje informirani o uvjetima natječaja za “Potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”

U Sopju je u organizaciji Virovitičko-podravske županije, Razvojne agencije VIDRA i Mjesnog odbora Sopje održana radionica i prezentacija za Podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.

Cilj radionice i prezentacije koju je održao Bojan Mijok iz VIDRA-e, je bio pružiti informacije i odgovore na pitanja koja se tiču realizacije projekata svim onim poljoprivrednicima s tog područja koji su zainteresirani za apliciranje na natječaj. Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u upisnik poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura. Natječaj je otvoren do 27. ožujka.

Nazočne su u Sopju pozdravili županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, te predsjednik Mjesnog odbora Sopje Berislav Androš.

– Na natječaju se može dobiti do 15.000 eura. Prihvatljive aktivnosti su kupnja domaćih životinja; višegodišnjeg bilja; sjemena i sadnog materijala; kupnja, gradnja ili opremanje zatvorenog prostora i gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu. Nadalje, može se kupiti ili uzeti u zakup poljoprivredno zemljište, a tu je i kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme. Također, sredstva se mogu iskoristiti i za podizanje novih ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, za poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje i za građenje ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda… Zainteresirani poljoprivrednici za dodatne informacije mogu se javiti u Razvojnu agenciju VIDRA – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. (www.icv.hr, mb; foto: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”399529″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content