Potpisana Europska povelja o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini

Povodom Međunarodnog Dana žena, Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Virovitičko-podravske županije i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici organizirali su okrugli stol s temom “Žene u politici”, a tom prigodom je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, potpisala Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini.

Europska povelja o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini pokrenuta je 2006. godine kao nastavak na inicijativu „Grad za ravnopravnost“ koja je pokrenuta godinu ranije. Potpisivanjem ove povelje izražava se politička volja za implementacijom politike ravnopravnosti spolova u sve segmente političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života. Potpisom Povelje, Virovitičko-podravska županija se uvrstila u Atlas potpisnica Europske povelje.

Prema podacima iz prosinca 2016. godine, u RH su Europsku povelju o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini potpisale sljedeće županije: Dubrovačko-neretvanska, Krapinsko-zagorska, Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska, Istarska i Varaždinska županija.

(www.icv.hr, www.vpz.hr; foto: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content