Prema podacima eVisitora na području VPŽ broj noćenja u 2016. veći za 84,7 posto u odnosu na 2015.

Pod predsjedanjem predsjednice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak te u nazočnosti županijskog pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igora Androvića i predstavnika gradskih i općinskih turističkih zajednica, održana je sjednica Turističkog vijeća i Skupštine županijske Turističke zajednice. Direktori i predstavnici turističkih zajednica podnijeli su tom prilikom izvješća o radu za prethodnu godinu, kao i planove za 2017. Direktorica županijske Turističke zajednice Martina Jakelić naglasila je kako je 2016 godinu obilježilo veliko povećanje broj doalzaka i noćenja u registriranim smještajnim objektima na području županije te je ostvareno 40.080 noćenja u odnosu na 2015. godinu u kojoj je ostvareno 21.698 noćenja, što je povećanje od 84,7 posto.
Što se tiče aktivnosti u 2017. godini, u tijeku je izrada Operativnog plana za razvoj kontinentalnog turizma za područje Virovitičko-podravske županije te slijedi radionica za Papuk i papučko područje, a u planu je i studijsko putovanje u München.
– Planira se posebna prezentacija i studijsko putovanje u München gdje će se po prvi puta ostvariti suradnja s jednim velikim tour operatorom – ID Riva Tours koji ove godine u planu ima u Slavoniju dovesti milijun turista. Osim toga sprema, se i posebna prezentacija u Milanu, a te prezentacije i putovanja organizirani su u okviru Klastera Slavonija, odnosno turističkih zajednica Istočne Hrvatske. – rekla je Martina Jakelić.
Osim toga, Turistička zajednica VPŽ partner je na projektu daljnjeg uređenja Hotela Kurija Janković koji je nedavno odobren u sklopu prekogranične suradnje s Mađarima, zatim na projektu koji je prijavljen na natječaj priroden baštine čiji je nositelj Javna ustanova za upravljanje ekološkom mrežom izaštićenim prirodnim vrijednostima VPŽ i u sklopu kojeg se nastavlja “Dravska priča”, sudjeluje kao partner u provedbi dva velika projekta za integriranu baštinu – obnovi dvoraca u Suhopolju i Virovitici… (www.icv.hr, mb; foto: K. Toplak, M. Bašić)

[g-gallery gid=”398554″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content