U Slatini održano Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini održano je Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecale su se škole sa slatinskog područja u dvije kategorije, pomladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). Tako su se natjecale OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Voćin, OŠ Mikleuš, OŠ Eugena Kumičića Slatina i OŠ Davorin Trstenjak Čađavica.

Prvoplasiranu ekipu iz OŠ Josipa Kozarca Slatina čine učenice Sanja Prebeg, Ivana Bračun, Lorena Hodak, Iskra Maravić, Dina Kovač i Elena Bičanić, a pripremala ih je mentorica Ljiljana Peretin. Od dvije ekipe iz SŠ M. Marulića koje je pripremala mentorica Mirjana Drenski pobijedila je ekipa u kojoj su Ana Bićanić, Una Maravić, Arijan Memedi, Anja Vlatković i Ana Škrnički.
Obje ekipe plasirale su se na Međužupanijsko natjecanje u kojemu će se natjecati 10 ekipa iz društava Crvenog križa iz VPŽ i Osječko-baranjske županije koje će se održati 8. travnja.

Natjecanje se odvijalo u dva djela, prvi teorijski dio provjeravao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok je drugi dio tražio od ekipa praktični prikaz znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

(www.icv.hr, ml, radioslatina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content