Udruga “Prvi Hrvatski redarstvenik” VPŽ obilježila obljetnicu “Krvavog uskrsa”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja ispred Hrvatskog doma u Suhopolju, u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, danas je u organizaciji Udruge Prvi hrvatski redarstvenik, Podružnica Virovitičko-podravske županije počelo obilježavanje 26. godišnjice “Krvavog Uskrsa”, te pogibiju prvog hrvatskog branitelja i prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Obilježavanje je nastavljeno natjecanjem u streljaštvu na streljani u Osnovnoj školi u Suhopolju na kojemu je prvo mjesto osvojila ekipa Hrvatskog časničkog zbora Koprivnice ispred Prvog hrvatskog redarstvenika VPŽ i HVIDRA-e Požega. Pojedinačno prvo i drugo mjesto dijele Serfet Ciriković iz UDVDRA-e ogranak Virovitica i Željko Ivačić iz Hrvatskog časničkog zbora Koprivnica, dok je treći Ivan Krahulec iz Prvog hrvatskog redarstvenika VPŽ. Kod juniora prvi je bio Marinko Kašćel ispred Tomislave Kraljević i Gabrijele Gerenčir, svi iz Streljačke škole Suhopolje.

Na događaju su uz predsjednika udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ Ivana Stubičara nazočili i načelnici općina Suhopolje i Špišić Bukovica Marijan Brlek i Hrvoje Miler, te predsjednik krovne udruge, Prvog Hrvatskog redarstvenika RH Zdravko Lončar. (www.icv.hr; bs; zc)

[g-gallery gid=”400581″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content