Virovitički list: Poslovni park Virovitica kroz nove djelatnosti do povećanja prihoda – U pripremi digitalizacija video i audio opreme kina

Gradska tvrtka Poslovni park Virovitica d.o.o. u 2016. godini ostvarila je rast prihoda u svim segmentima poslovanja, a započela je i s nizom projekata planiranih u ranijim razdobljima. Prihodi tvrtke iznosili su oko 4 milijuna kuna, a kroz nove djelatnosti kao što je obavljanje djelatnosti kupca i opskrbljivača toplinske energije te Kina Park povećanje prihoda vidljivo je u svim segmentima poslovanja te što je najvažnije, ostvarena je dobit od oko 205.000 kuna.

NASTAVLJENA ULAGANJA U PARKIRALIŠTA

parking doraJedna od najznačajnijih investicijskih aktivnosti koja se odvijala u sklopu projekta uređenja parkirališta na području grada je uređenje parkirališta na Trgu kralja Tomislava (iza ugostiteljskog objekta Dora) koje je presvučeno asfaltom te je postavljena vertikalna i horizontalna prometna signalizacija. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 200.000 kuna. Tim projektom na zadovoljstvo okolnih stanara i korisnika brojnih poslovnih prostora u neposrednoj blizini riješen je problem parkirališta i prilaza ulazima u okolne zgrade s obzirom da do tada podloga nije bila adekvatna te se prilikom kretanja vozila stvarala prašina na nezadovoljstvo okolnih stanara.

U POSTUPKU NABAVE DIGITALNOG KINO PROJEKTORA I OPREME ZA POTREBE DIGITALNOG PRIKAZIVANJA FILMOVA

U sklopu uređenja Doma kulture, bivšeg Doma HV-a, uloženo je 95.000 kuna i to većinom na uređenje strojarskih instalacija kako bi se objekt stavio u punu funkciju na korist brojnim udrugama i građanima.

kino viroviticaU 2016. godini tvrtka je započela i s projektom vraćanja kina u grad Viroviticu te su prve kino projekcije prikazane u prosincu prošle godine u prostoru Doma kulture (bivši Dom HV-a). Za realizaciju projekta bilo je potrebno obaviti brojne predradnje koje su uključivale građevinske, ličilačke i strojarske radove. Bilo je potrebno urediti dvoranu za kino projekcije, nabaviti opremu i urediti okoliš, u što je uloženo oko 70.000 kuna. Navedeni projekt smatra se vrlo značajnim za podizanje raznovrsnosti kulturno-zabavnih sadržaja u gradu, tim više što građani Virovitice kao sjedišta županije zaslužuju imati kino u svojem gradu, a ovim projektom ujedno se podiže i razina kvalitete društvenog i kulturnog života grada. Potrebno je spomenuti i da je tvrtka započela postupak nabave digitalnog kino projektora i opreme za potrebe digitalnog prikazivanja filmova, čime će se poboljšati ponuda medijski sadržaja u Kinu Park.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr; ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content