Virovitički model: Potpisan sporazum o sufinanciranju rada Visoke škole Virovitica s jedinicama lokalne samouprave VPŽ

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održana je svečanost potpisivanja sporazuma o sufinanciranju rada Visoke škole s Virovitičko-podravskom županijom te gradovima i općinama s područja naše županije, poznatog kao „Virovitički model“. Uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak te gradonačelnike i načelnike s područja Virovitičko-podravske županije, ugovor je potpisao dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić, a svečanosti potpisivanja prisustvovala je i saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Ove godine ukupni iznos sufinanciranja potpisnika iznosi 257.000 kuna. Virovitički model jedinstven je u RH, a postoji i funkcionira od 2009. godine tako da na razini svake proračunske godine sve jedinice lokalne samouprave na području Virovitičko-podravske županije, uključujući Županiju, sufinanciraju rad Visoke škole. Jedinicama to nije zakonska obveza, već to čine dobrovoljno kako bi pridonijeli poboljšanju studentskog standarda te kvaliteti nastave, života i rada u Visokoj školi.

– Ova sredstva nama mnogo znače i služe nam za razvoj. Riječ je o jedinstvenom modelu koji je prepoznat i od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te od reakreditatora tijekom postupka reakreditacije Visoke škole. – rekao je, između ostalog, dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić. (www.icv.hr, mb; foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”400806″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content