Biciklistička utrka “Tour of Croatia” danas prolazi kroz Viroviticu

Treću godinu zaredom u travnju je na rasporedu biciklistička utrka “Tour of Croatia”, jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, a ove godine biciklisti će u šest etapa, od 18. do 23. travnja, proći više od 1.000 kilometara kroz cijelu državu.

Ovogodišnje izdanje bit će još zahtjevnije, a utrka opet započinje u Osijeku, u utorak (18. travnja), a cilj prve etape dugačke 227 km bit će u Koprivnici.

Biciklisti se u Virovitici očekuju negdje oko 14 sati, ovisno o tempu utrke…

17758675 1889029751319791 4095476967779642096 oNakon toga, 19. travnja karavana seli u Trogir, otkud kreće etapa dužine 123 km, i koja bi mogla bitno utjecati na ukupni poredak, jer joj je cilj na 1.762 metra visokom Svetom Juri na Biokovu.

Treća etapa vozit će se između Imotskog i Zadra u dužini od 236 km, a četvrta povezuje Crikvenicu i Umag, a dugačka je 171 km.

Peta etapa, dugačka 141 km, donosi nova brdska uzbuđenja. Nakon starta u Poreču bicikliste očekuje cilj na Učki (na Poklonu) na koju će se prvo popeti s istarske, pa onda i sa kvarnerske strane.

Posljednja etapa, duga 145 km, je u nedjelju, 23. travnja, i ona starta u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

U prvom izdanju “Tour of Croatia” 2015. godine ukupni pobjednik bio je Poljak Maciej Paterski (CCC–Sprandi–Polkowice), a prošle godine slavio je Hrvat Matija Kvasina (Synergy Baku).

Brojne su novosti ovogodišnjeg izdanja, pa tako organizatori ističu i suradnju sa ASO-om (Amaury Sport Organisation) koji imaju dugogodišnje iskustvo u organizaciji i promociji najpoznatijih biciklističkih utrka svijeta, kao što su Tour de France i španjolska Vuelta. Oni će za organizatore “Tour of Croatia” distribuirati televizijski signal diljem svijeta, a to će pridonijeti marketinškoj vrijednosti projekta i promociji Hrvatske.

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport, te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke svake etape. Televizijski signal će emitirati brojne postaje iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije, pa će sliku iz Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content