Fišijada u Čačincima: Krasni dečki iz Čačinaca skuhali najbolji fiš

U povodu Dana općine Čačinci, Općina, Turistička zajednica i Športsko-ribolovna udruga ”Klen”, na čačinačkim ribnjacima, organizirali su tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša-čačinačku Fišijadu:

– Ove godine naš Dan općine poklopio se s najvećim kršćanskim blagdanom Uskrsom pa smo sve događaje u sklopu obilježavanja prolongirali za tjedan dana pa tako i ovu tradicionalnu Fišijadu. Moram svakako pohvaliti sve članove ŠRU Klen koji su uložili maksimalan trud u organizaciji ove manifestacije. Sretan sam da evo, danas, mogu dati i jednu ekskluzivu, naime u tijeku je prevođenje vlasništva zemljišta na kojem su ribnjaci s državnog na Općinu Čačinci i odmah radimo projektnu dokumentaciju za uređenje ribnjaka i okoliša. To će puno značiti i samoj udruzi, ali svakako i promociji ribolovnog turizma općine u čijem cilju organiziramo i ovu Fišijadu. Borimo, uistinu se borimo da ovaj naš kontinentalni turizam dignemo na višu razinu, a kada pričamo u ribolovnom turizmu, naravno da ne možemo dosegnuti visini priobalja, ali mi moramo naše ljepote izdignuti na površinu i ponuditi svima koji prolaze kroz Slavoniju i žele doći, maksimalne uvjete da uživaju u onome što nudimo. – rekao je načelnik općine Čačinci i predsjednik Turističke zajednice Mirko Mališ.

Kako reče načelnik Mališ, ogroman trud uložili su članovi ŠRU Klen:

– Posebno mi je drago da je ove godine u natjecanju isključivo domaća ekipa, a svim sudionicima i gostima po prvi puta smo osigurali kušanje naše prepoznatljive slavonske delicije, šarana s rašlji. Ovo je sjajna promocija ribolovnog turizma i ljepota općine Čačinci i stoga smo svi dali sve od sebe da manifestacija bude pripremljena na najbolje mogućem svjetlu. – kaže predsjednik ŠRU Klen Renato Šafranko te o očekivanjima u novoj ribolovnoj godini kaže:

– Malo nas odmah u startu poremetile vremenske neprilike pa pravi ribolov još nije niti počeo i još ne možemo točno reći kakva nas godina očekuje, no ove godine, ono što je sigurno, na čačinačkim ribnjacima će intenzitet ribolova biti znatno smanjen zbog radova koje planiramo raditi ovdje, ali svakako ćemo zbog naših članova jedan ribnjak ostaviti u funkciji. Ovaj prijepis zemljišta je temelj za naš rad i zapravo jedva čekamo da sve skupa krene. – zaključio je Šafranko. U natjecanju je sudjelovalo šest ekipa i kako je naglasio Šafranko, svih šest iz Čačinaca. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Renato Šafranko, Ružuca Farkaš i Dragan Kreninger zaključilo je kako su svi kuharski uradci bili odlični, a samo su najmanje nijanse odlučivale. Najviše bodova i pobjedu na ovogodišnjoj čačinačkoj Fišijadi odnijela je ekipa Krasni dečki uz kuhare Davida Hercega i Stjepana Makovca, drugo mjesto pripalo je ekipi Kuglači za koje su kuhali Branko Knežević i Ivica Žemberi dok se broncom okitila ekipa Tim Raketa za koje su majstori fiša bili Josip Krsnik i Ivan Jurlina. (www.icv.hr; vg)

[g-gallery gid=”404641″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content