Fotogalerija: Svečano obilježen završetak radova na sportskom centru u Ćeralijama

U Ćeralijama, naselju u Općini Voćin koja je po prosjeku starosti stanovnika najmlađa općina u Republici Hrvatskoj, mladi su dobili dugoočekivane rekreativne sadržaje. Naime, u Ćeralijama je županijski pročelnik Igor Andrović simboličnom predajom ključeva predsjedniku Uprave NK Ćeralije Miki Tomiću te predajom opreme kapetanu momčadi, obilježio završetak radova na novom nogometnom igralištu i svlačionicama Nogometnog kluba Ćeralije.
Svečanosti obilježavanja završetka radova prisustvovali su, uz mnogobrojne mještane te domaćina, načelnika Općine Voćin Pregrada Filića, saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak, privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice Marijo Klement… Svečanost su svojim nastupom uveličali KUD Voćin te grupa Stevče Stojkovski iz Skoplja.

IMG 2535

NK Ćeralije će sljedeće godine proslaviti četvrt stoljeća postojanja. Tijekom 25 godina kroz klub su prošle mnoge generacije, uvjeti su bili teški i igralo se u najnižem županijskom rangu. Prije šest godina klub je, kako bi mogao nastaviti s natjecanjem kao domaćin, preselio u 12 kilometara udaljen Voćin. Već iduće godine ostvaren je veliki uspjeh – plasman u II. županijsku ligu Istok gdje su ove sezone u gornjem dijelu tablice. Iduće sezone, kada zaigraju na vlastitom travnjaku, najavljuju pohod u viši nogometni rang.

Na budućem travnjaku je postavljena drenaža pa će u Ćeralijama biti jedno od najboljih igrališta na ovom području. Novo igralište i prostori nosit će imena po preminulim članovima NK Ćeralije, igraču Franji Joziću-Zuzi i treneru Angelu Tomiću. Cjelokupna investicija iznosi 1.4 milijuna kuna.

DSC08145

O izgradnji igrališta, kao i planovima za izgradnju dječjeg vrtića i škole nogometa govorio je Predrag Filić, načelnik Općine Voćin.

– Najveći problem bila nam je dokumentacija i veseli me što su radovi napokon privedeni kraju jer Ćeralije, kao najmlađa općina u RH, to zaslužuju, a vi Ćeralinci ste tome dali najveći doprinos. Mi kao Općina vam želimo zahvaliti na tome. Objekti poput ovoga, kao i vrtić koji ovdje planiramo izgraditi, znak su našeg poštovanja prema vama. I tu nećemo stati. – naglasio je Predrag Filić.

DSC08153

Ispred Virovitičko-podravske županije nazočne je pozdravio županijski pročelnik Igor Andrović uz želje da NK Ćeralije dogodine uđe u 1. županijsku ligu:
– Velika mi je čast i zadovoljstvo što prisustvujem otvorenju ovog kompleksa koji će mnogo značiti i za Nogometni klub Ćeralije, ali i za svu djecu koja će danas-sutra ovdje zaigrati. Načelnik Predrag Filić na ovaj način podupire ostanak mladih u ovim sredinama. Virovitičko-podravska županija će i ubuduće podupirati rad Općine, Nogometnog kluba, kao i školu nogometa kako bi upravo djeca bila u prvom planu. – rekao je Igor Andrović.

DSC08169

Prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Josip Đakić pozdravivši ovaj projekt koji će najviše koristiti mladima:
– Sretan sam što sam ovdje s vama na obilježavanju završetka radova ove sportske ustanove koja će okupljati mlade i ponuditi sadržaj svima onima koji se žele baviti sportom i koji imaju natjecateljski duh. Želim da i ubuduće vlada ovakvo zajedništvo u realizaciji projekata i napretku, da vi kao lokalno stanovništvo budete dionici u toj priči, a središnja vlast potpora u rješavanju problema. – kazao je Josip Đakić.

Sportske objekte i ljude koji će ih koristiti blagoslovio je velečasni Mladen Štivin, voćinski župnik i dekan Slatinskog dekanata.

(www.icv.hr, mb, žf;  foto:K. Toplak, Ž. Felbar)

[g-gallery gid=”405705″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content