U Gradskoj knjižnici i čitaonici mladima predstavljene nove Mjere aktivne politike zapošljavanja

Savjet mladih grada Virovitice u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica, održao je u četvrtak navečer još jedno u nizu predavanja na kojem su se nezaposlenima predstavile aktivne mjere zapošljavanja i mogućnosti dodatnog usavršavanja. Predavanju su nazočili predsjednik Savjeta mladih Borna Đurđević i predstojnica virovitičkog Ureda HZZ-a Lahorka Weiss. Predavanje su vodile Slađana Karamarković i Dragana Prendl, djelatnice HZZ-a.

MG 3602Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta.

Novih 9 mjera aktivne politike zapošljavanja zamijenile su one koje su bile aktivne do kraja 2016. godine kako bi bile jasnije i pristupačnije svima koji ih mogu iskoristiti.  Bilo da ste poslodavac, posloprimac ili sezonski radnik, ovim mjerama i njihovim kombiniranjem možete iskoristiti poticaje kako biste unaprijedili svoj radni odnos ili tvrtku.

Različitim financijskim subvencijama i programima obrazovanja i usavršavanja omogućava se zapošljavanje novih radnika, dodatna edukacija, očuvanje radnog mjesta ili uključivanje u programe javnih radova. (www.icv.hr, mro, mjere.hr, foto: Matija R.)

MG 3606MG 3596

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content