HDZ grada Virovitice na lokalne izbore izlazi u koaliciji s HSLS-om i HSP-om dr. Ante Starčević

U prostorijama HDZ-a u Virovitici potpisan je sporazum o suradnji političkih stranaka na predstojećim lokalnim izborima na razini grada Virovitice. Sporazum o suradnji potpisali su Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Hrvatska socijalno-liberalna stranka. Potpisivanju sporazuma su uz predsjednike gradskih odbora stranaka koalicijskih partnera, Ivicu Kirina, Domagoja Hercigonju i Gordanu Domjanić, prisustvovali i saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, kandidat HDZ-a za župana Igor Andrović s kandidatom za zamjenika Marijom Klementom te kandidati za zamjenike gradonačelnika Virovitice Damir Marenić i Vlasta Honjek-Golinac.

MG 4206Aktualni gradonačelnik Virovitice i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Ivica Kirin je po potpisivanju sporazuma naglasio kako je lista koju su sastavili teritorijalno pokrila cijeli grad i sve mjesne odbore, ima više od 50 posto visokoobrazovanih kandidata, ispunjenu zakonsku kvotu od 9 žena, mlade ljude, umirovljenike, branitelje, nezaposlene, obrtnike, poduzetnike i poljoprivrednike.

MG 4202– Obuhvatili smo cijelu populaciju građanstva kako bismo dokazali da ovaj sporazum nije namijenjen samo elitističkim. Ono što je zadaća ovih ljudi u sljedeće četiri godine je riješiti sve komunalne probleme našega grada i problem zapošljavanja. Prioritet nam je i socijalna briga prvenstveno o djeci, a zatim i svim ostalim građanima. Osim toga, radit ćemo na osnovnim gradski projektima kao što su Dvorac i park, COOR Virovitica, bivši Klub Vanadis, bivši Dom Hrvatske vojske, sportsko-rekreacijski centra Fana, Virovitički ribnjaci, Mali park Stjepan Radić, Park Petra Svačića u južnom bloku, svi domovi na području grada te sportski tereni. Kruna svega toga je izgradnja ceste Bjelovar-Virovitica-Mađarska na kojemu ćemo raditi svakodnevno – rekao je Ivica Kirin.

Predsjednik gradske organizacije HSP dr. Ante Starčević Domagoj Hercigonja rekao ja da se potpisivanjem ovog sporazuma nastavlja suradnja iz prošlog mandata koja je bila vrlo dobra i uspješna.

– U prošlom mandatu crveni i ostatak oporbe su pokušavali stopirati rad Gradskog vijeća, a time brojne važne aktivnosti i upravo zato vjerujem da su građani Virovitice prepoznali njihov nerad i naš trud. Stoga sam uvjeren da ćemo na ovim izborima pobijediti i nastaviti dalje. – rekao je Hercigonja.

Predsjednica Gradske organizacije HSLS-a Gordana Domjanić naglasila je kako ovim sporazumom šalju jasnu poruku da žele najbolje za svoj grad.

– Ispred Hrvatske socijalno liberalne stranke Virovitica i u svoje vlastito ime poručujem našim građanima da imaju za koga glasati jer se mi zalažemo za još bolju i bogatiju Viroviticu zadovoljnih građana. – rekla je Gordana Domjanić.

MG 4268

Nazočnima se obratio i kandidat za župana Igor Andrović uz poruku – tri koalicijska partnera i jedan zajednički cilj – boljitak svih građana grada Virovitice.

– Uopće ne sumnjam u većinu u Gradskom vijeću nakon 21. svibnja kao i da će Ivica Kirin prvom krugu bit novi/stari gradonačelnik. Ja kao budući župan mogu samo reći da ćemo i nadalje imati jednu jako dobru suradnju s Gradom Viroviticom, kao i svim ostalim gradovima i općinama u županiji. Imamo jedan zajednički cilj, a to je da mladi ostanu u našoj županiji, a to možemo napraviti zajedničkim radom te daljnjim ulaganjem u komunalnu i socijalnu infrastrukturu, obrazovanje, zdravstvo i poduzetništvo.

Nazočnima su se obratili i dali im podršku i predsjednik Umirovljenika Grada Virovitice, dosadašnji vijećnik Vlado Župan te predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Virovitice Zvonko Kožnjak. (hdz-vpz.com)

[g-gallery gid=”405122″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content